חנות זרעים

רשימת המינים המלאה
20 זרעים

12.00

עונת הזריעה

ספטמבר - מרץ

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

לא מחוטא

עונת הזריעה

ספטמבר - מרץ

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

לא מחוטא

פרטים נוספים

עונה: רב שנתי, משגשג בחורף

משפחה: ארכוביתיים

ארץ מוצא: צפון אסיה

שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, אדנית, עציץ ומערכת הידרופונית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן

עומק זריעה: 0.5 ס"מ

מרווחי זריעה: 30 ס"מ

מרווח בין שורות: 30 ס"מ

יח' מסביב לטפטפת*: 1

יח' זרעים במגש הנבטה**: 1

אופן הקטיף: גוזמים את העלים ואת הגבעול בעזרת מזמרה. מקפידים להשאיר מרווח להתחדשות.

ערכים תזונתיים: מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים כמו C,K ו-A, חומצה פולית וסידן. בנוסף הוא גם דל קלוריות- כוס אחת של רוברב קצוץ תספק לגופכם רק 26 קלוריות.

שימושים קולינריים: עדויות להמצאותו של הרוברב נמצאו בצפון אסיה ורוסיה כבר לפני 4500 שנה, אך המקומיים השתמשו בו בעיקר לרפואה ודקורציה. מאוחר יותר, במאה ה-18, האנגלים גילו את טעמו המתקתק והחלו להשתמש בו במטבח. בשל הטעם המתוק, הרוברב משמש בעיקר להכנת קינוחים ומאפים- כמילוי לפאי, ריבות, לפתן, עוגות, מאפינס ועוד.

מתכון לקראמבל רוברב:

מצרכים:
לפירורים:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס שמן קוקוס
2/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס פקאן/ אגוזי לוז/ כל אגוז אחר
1/2 כפית קינמון
לרוברב:
5-6 גבעולי רוברב קצוץ
1 לימון (גרידה ומיץ)
1/4 כוס סירופ מייפל
1 כפית וניל

אופן ההכנה:

במעבד מזון או בידיים מרסקים לתערובת פירורית את כל חומרי הפירורים. לאחר מכן, מערבבים בקערה את חתיכות הרוברב, מיץ וגרידת לימון, מייפל ווניל.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים בשכבה אחת את הרוברב ומהדקים מעט בעזרת מרית או כף. מפזרים מעל את הפירורים ואופים בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים (40-50 דקות).
מגישים עם גלידה על בסיס קוקוס, או כל גלידה אחרת שאוהבים.

טיפים לגידול טוב: התחדשתם בזרעי רוברב? לפני שמעבירים לאדמה, קודם מנביטים במגש הנבטה. על תהליך ההנבטה מתן מסביר בסרטון הבא:


*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.

**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.

מוצרים קשורים

מדריכים