סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את הקייל האורגני בגינת הירק על ידי הסרת העלים החיצוניים והוא ימשיך להניב כל העונה ממרכז הצמח.
ערכים תזונתיים: הקייל נחשב לבריא במיוחד- לא סתם הוא קיבל את הכינוי "סופר פוד". הסיבה לכך טמונה בכמות הויטמינים הגבוהה שיש בו, כמו ויטמין A וויטמין C ובנוסף הוא נחשב כמונע סרטן, מחלות עיניים ומחלות לב. יש בו גם כמות גבוהה של סידן- בהשוואה לכוס חלב, יש בו פי 2 סידן לקלוריה!
שימושים קולינריים: קייל סקרלט או בשמו הנוסף קייל בורדו הוא צמח בעל עלים בצבעים מרשימים של אדום- בורדו עם טעם מעודן. טעמו של הקייל עלול להיות מעט מר אך ניתן להפחית את המרירות אם משרים את העלים ל-5 דקות במים רותחים. אפשר להכין ממנו קציצות, לשים במרק, בשייק או להכין צ'יפס קייל בתנור.
מתכון לשייק בריאות:
מצרכים:
2 כוסות קייל סקרלט חתוך גס ללא הגבעול
3 תמרים מאיזה סוג שאוהבים, מגולענים
2 בננות חתוכות
½ כוס קשיו טבעי
1- 1 וחצי כוסות חלב טבעוני שאוהבים (שקדים, סויה, אורז)
½ כפית קינמון
כפית ג'ינג'ר מגורר
שפריץ קטן מלימון
קוביות קרח
אופן ההכנה: שמים את כל המצרכים בבלנדר וטוחנים היטב. מוזגים לכוס גדולה ואפשר גם לכוס טייק אווי ולקחת למשרד.
טיפים לגידול טוב: קייל הוא צמח שיחסית קל מאוד לגדל. כדאי לקטוף את העלים החיצוניים קודם על מנת להשאיר מקום להתחדשות. עוד על קטיף מהגינה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.