סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לצהוב.
ערכים תזונתיים: הפלפל עשיר במיוחד בויטמין C שמגן עלינו מפני פגיעות במערכת הראיה ובמערכת החיסון ושומר על עור הפנים צעיר.
שימושים קולינריים: פלפל הוא ירק נפוץ ברחבי העולם שהיגר לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-16. ביוון אין סלט יווני בלי פלפל ירוק, בטורקיה אוכלים אותם ברחוב בתוך מנמן (מעין שקשוקה) ובארץ אוהבים אותם ממולאים באורז.
מתכון לסלט פסטה צבעוני:
מצרכים:
חצי חבילת פסטה קצרה (קונכיות, מסולסלת…) מבושלת לפי הוראות היצרן
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
1/2 בצל סגול חתוך לקשתות
3 כפות צלפים
זיתים שחורים
גבינת פטה טבעונית (לא חובה)
שמן זית
מלח
פלפל
לימון
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים ומערבבים.
טיפים לגידול טוב: כשהפלפל נהפך מירוק לצהוב זה סימן של הטבע להגיד לנו- אני מוכן! עוד על משפחת הסולניים תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.