חנות זרעים

רשימת הזנים המלאה

זרעי פלפל פעמון אדום גמבה

20 זרעים

12.00

עונת הזריעה

מרץ - יולי

מקור

מכלוא

טיפול

לא מחוטא

עונת הזריעה

חורף

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

לא מחוטא

פרטים נוספים

עונה: גידולי קיץ

משפחה: סולניים

ארץ מוצא: אמריקה

שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן

עומק זריעה: 1 ס"מ

מרווחי זריעה: 30 ס"מ

מרווח בין שורות: 70 ס"מ

יח' מסביב לטפטפת*: 1

יח' זרעים במגש הנבטה**: 1

אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.

ערכים תזונתיים: הפלפל עשיר במיוחד בויטמין C שמגן עלינו מפני פגיעות במערכת הראיה ובמערכת החיסון ושומר על עור הפנים צעיר.

שימושים קולינריים: פלפל הוא ירק נפוץ ברחבי העולם שהיגר לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-16. ביוון אין סלט יווני בלי פלפל ירוק, בטורקיה אוכלים אותם ברחוב בתוך מנמן (מעין שקשוקה) ובארץ אוהבים אותם ממולאים באורז.

טיפים לפלפלים ממולאים:

מצרכים:

פלפלים מסוג פעמון אדומים/ ירוקים/ צהובים
אורז/ כוסמת/ קוסקוס או כל דגן אחר למילוי

חשקה נפשכם בפלפלים ממולאים? כדאי לכם:

א. לבחור פלפלים בעלי קליפה דקה ליחס טוב מילוי- פלפל.
ב. למלא את הפלפל עד ¾ גובה בלי לדחוס את המילוי!
ג. שימו לב שלמילויים שונים זמני בישול שונים- לאורז לוקח 10 דקות להתבשל ולגריסים לוקח יותר מ-20 דקות. בישול יתר יהפוך את המילוי לדייסתי.
ד. מומלץ מדי פעם לקחת מן הרוטב הרותח וליצוק אותו על הממולאים, כך שכל הטעמים יחדרו למילוי.

טיפים לגידול טוב: ניתן לשמור את הזרעים מהפרי ולזרוע שוב. עוד על משפחת הסולניים אפשר לראות כאן:


*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.

**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.