עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.
ערכים תזונתיים: הפלפל סלסה, בדומה לשאר הפלפלים, עשיר במיוחד בויטמין C שמגן עלינו מפני פגיעות במערכת הראיה ובמערכת החיסון ושומר על עור הפנים צעיר.
שימושים קולינריים: הפלפל הוא ירק נפוץ ברחבי העולם שהיגר לאירופה לאחר גילוי אמריקה במאה ה-16. ביוון אין סלט יווני בלי פלפל ירוק, בטורקיה אוכלים אותם ברחוב בתוך מנמן (מעין שקשוקה) ובארץ אוהבים אותם ממולאים באורז.
מתכון לממרח פלפלים קלויים:
מצרכים:
300 גרם פלפל משולש סלסה
שמן קנולה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים את הפלפלים ומייבשים היטב. מחממים תנור ל200 וקולים את הפלפלים עד שהם הופכים שחומים. מקלפים את הקליפה ושמים בבלנדר יחד עם כל שאר המרכיבים. טוחנים לממרח חלק. שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר.
טיפים לגידול טוב: ניתן לשמור את הזרעים מהפרי ולזרוע בעונה הבאה. עוד על משפחת הסולניים תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.