סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: חורף
משפחה: סוככיים
ארץ מוצא: אירופה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה:5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 25
יח' זרעים במגש הנבטה**: 6-10
אופן הקטיף: קוטפים את העלים בעזרת הידיים או מזמרה ומשאירים מקום להתחדשות.
ערכים תזונתיים: לפטרוזיליה כמות נאה של ויטמינים ומינרליים, כמו ויטמין K, C ו-A. ידועה כמסייעת לדלקות שונות כמו דלקת בדרכי השתן ובמניעת אבנים בכיס מרה.
שימושים קולינריים: פטרוזיליה רגילה מזן איטלקי משובח. הפטרוזיליה מעניקה טעם מיוחד לתבשילים ולסלטים ואפשר לשלב אותה בערך בכל מתכון שאתם אוהבים. אפשר גם להכין ממנה פסטו, לשים בשייק או סתם לקצוץ ולפזר מעל הסלט.
מתכון לסלט טאבולה:
מצרכים:
1.5 כוסות בורגול מבושל
צרור פטרוזיליה חלקה קצוצה
צרור נענע קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
½ כוס חמוציות
3 בצלים ירוקים קצוצים
לימון
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
טיפים לגידול טוב: הפטרוזיליה היא אחד מעשבי התיבול הנפוצים ביותר וקל לגדל אותה גם בעציצים במרפסת. עוד על גידול במרפסות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.