עונה: חורף
משפחה: סוככיים
ארץ מוצא: אגן הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, אדנית ומערכת הידרופונית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 10
יח' זרעים במגש הנבטה**: 6
אופן הקטיף: קוטפים את העלים והגבעול בעזרת מזמרה ומשאירים מקום להתחדשות.
ערכים תזונתיים: הסלרי עשיר במינרלים ובויטמינים כגון סידן, אשלגן וויטמין C. ברפואה העממית הוא נחשב למסייע בדלקות בדרכי השתן, אבני מרה וניקוי הכבד.
שימושים קולינריים: הסלרי או הכרפס מגיע מאיזור אגן הים התיכון והיה בשימוש נפוץ בקרב היוונים. מיוון נדד הסלרי לאיזור איטליה וצרפת שם הפך לירק פופולרי במיוחד- כל תבשיל מתחיל בטיגון קל של בצל, גזר וסלרי. בישראל הוא חלק מקערת ליל הסדר והמקפידים נוהגים לתבול אותו לפני האכילה במי מלח. הוא יעניק טעם נפלא לתבשילים ומרקים, ישתלב מצויין בסלט ואפשר גם לשים אותו בשייק בריאות ירוק.
מתכון לשייק ירוק עם סלרי:
מצרכים:
עלים מחצי חסה סלנובה
מקל סלרי כולל העלים
קיווי אחד קלוף/ חצי תפוח ירוק
2 תמרי מג'הול/ 1 כפית סירופ מייפל
1 כף טחינה
עלי נענע
מעט מים
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר למרקם חלק ושותים בהנאה.
טיפים לגידול טוב:את הסלרי עלים אפשר לגדל יחסית בקלות באדניות ועציצים במרפסת. עוד מידע על השקייה וגידול ירקות בעציצים תוכלו לראות בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.