חנות זרעים

רשימת הזנים המלאה

זרעי לאושטיאן (לווג')

100 זרעים

12.00

עונת הזריעה

ספטמבר - מרץ

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

אורגני

עונת הזריעה

ספטמבר - מרץ

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

אורגני

פרטים נוספים

עונה: חורף

משפחה: סוככיים

ארץ מוצא: אירופה

שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן

עומק זריעה: 0.5 ס"מ

מרווחי זריעה: 15 ס"מ

מרווח בין שורות: 30 ס"מ

יח' מסביב לטפטפת*: 2

יח' זרעים במגש הנבטה**: 1

אופן הקטיף: מושכים את הצמח בנחישות מהאדמה כולל השורש, או גוזמים את העלים בעזרת היד או מזמרה.

ערכים תזונתיים: מחקרים הראו כי צריכה קבועה של לאושטין יכולה לעזור ברגישויות ודלקות באיזור מערכת השתן. בנוסף צריכתו גם יכולה לסייע בכאבי בטן ומעי רגיז.

שימושים קולינריים: הלאושטיאן או לווג' הוא צמח הדומה בטעמו לסלרי ופטרוזיליה והוא נפוץ במיוחד במטבח הרומני, שם הוא מהווה מרכיב חשוב במרק הצ'ורבה. במטבח ניתן להשתמש כמעט בכל חלקי הצמח- את העלים אפשר להוסיף למרק או לרוטב, את השורש אפשר לגרר ולהוסיף לסלט וגם את הזרעים אפשר לכתוש או להשאיר שלמים ולתבל סלטים ותבשילים.

מתכון למרק צ'ורבה צמחוני:

מצרכים:
שמן
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
2 עגבניות קצוצות
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש לאושטיאן מגורר
עלי לאושטיאן
מלח
פלפל
כוסברה טחונה
פפריקה חריפה/ מתוקה
מיץ מחצי לימון
מים

אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים גזר וסלרי וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומטגנים עד שהירקות מעט מתרככים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 30-40 דקות ומוסיפים את עלי הלאושטיאן ומיץ הלימון. מבשלים עוד 3 דקות ומכבים את האש.
אפשר להגיש עם אטריות או אורז.

טיפים לגידול טוב: את הלאושטיאן אפשר לגדל יחסית בגדול באדניות מתאימות או בעציצים במרפסת. עוד מידע על גידול בעציצים בעזרת שימוש באדמת שתילה תוכלו לראות בסרטון הבא:


*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.

**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.