חנות זרעים

רשימת הזנים המלאה

זרעי אזוב / זעתר

100 זרעים

12.00

עונת הזריעה

ספטמבר - מרץ

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

לא מחוטא

עונת הזריעה

חורף

מקור

האבקה פתוחה

טיפול

לא מחוטא

פרטים נוספים

עונה: גידולי חורף

משפחה: שפתניים

ארץ מוצא: ישראל

שיטת גידול: ישתלב בערוגת עשבי תיבול, גינת ירק, עציץ, אדנית ומערכת הידרופונית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן

עומק זריעה: 0.5 ס"מ

מרווחי זריעה: 30 ס"מ

מרווח בין שורות: 30 ס"מ

יח' מסביב לטפטפת*: 1

יח' זרעים במגש הנבטה**: 1

אופן הקטיף: קוטפים את העלים בשלמותם בעדינות בעזרת הידיים או מזמרה.

ערכים תזונתיים: בעת העתיקה, שימש האזוב כצמח מרפא למגוון תחלואים- ריפוי פצעים ומחלות בדרכי הנשימה, בעיות בעיכול, בעיות גניקולוגיות ואנמיה.

שימושים קולינריים: האזוב הוא המרכיב המרכזי בתערובת הזעתר, כשהמרכיבים הנוספים משתנים לפי איזורים ומדינות- בסוריה למשל מוסיפים פיסטוקים ובגרסא הישראלית מוסיפים סומאק ושומשום.

מתכון לתערובת זעתר ביתית:

מצרכים:

200 גרם נטו עלי אזוב
1/2 כפית מלח
כפית שמן זית
1/2 כוס שומשום קלוי
1/4 כוס סומאק

אופן ההכנה:

פורסים מגבת גדולה ומייבשים בשמש את עלי האזוב למשך 2-3 ימים. טוחנים במעבד מזון יחד עם שאר התבלינים חוץ מהשומשום. מוסיפים את השומשום ומאחסנים בצנצנת אטומה.

טיפים לגידול טוב: את צמח האזוב מנביטים במגשי הנבטה ולאחר מכן אפשר להעביר בקלות לעציצים ואדניות. עוד על גידול בעציצים ואדניות בסרטון הבא:


*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.

**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.