סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: גידולי קיץ
משפחה: קטניות
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 15 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 2
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: קוטפים את הפרי בעדינות בעזרת היד או מזמרה כאשר הוא מגיע בערך לעובי עיפרון. מומלץ לקטוף בתדירות גבוהה!
ערכים תזונתיים: השעועית דלה בקלוריות ובשומן אך עשירה בויטמינים מסוג A,B וK שתורמים רבות לבריאות הכללית של האדם.
שימושים קולינריים: השעועית על כל זניה היא ירק מזין ודל בקלוריות שנמצא בשימוש במטבחי העולם. באסיה אוכלים אותה מוקפצת בווק, בצרפת היא מוגשת כתוספת לצד מנות אחרות ובטורקיה מבשלים אותה ברוטב עגבניות. השעועית הצהובה היא פשוט שעועית ירוקה בלי הכלורופיל שמעניק את הצבע הירוק.
מתכון לצ'יפס שעועית צהובה:
מצרכים:
חצי קילו שעועית צהובה
חצי כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים ל200 מעלות ומשמנים נייר אפייה. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב שכל השעועית תהיה מצופה בשמן. מניחים בתבנית את השעועית במרווחים (אם צריך משתמשים בעוד תבנית) ושמים קרוב לגריל העליון. צולים בערך 25 דקות עד שהשעועית מזהיבה.
טיפים לגידול טוב: קניתם זרעים של שעועית? מעולה! עכשיו תצטרכו להנביט אותם. איך עושים זאת? צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.