סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: דרום-מערב אסיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 3 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 25
יח' זרעים במגש הנבטה**: 5
אופן הקטיף: גוזמים בעדינות את העלים בעזרת מספריים או מזמרה. משאירים מקום להתחדשות.
ערכים תזונתיים: הרשאד מכיל כמות גבוהה של מינרלים וויטמינים, והוא ידוע ברפואה העממית כמסייע לעיכול וכמקל על כאבי בטן. בנוסף מיוחסות לו סגולות של שיפור הזיכרון, הקלה בבעיות במחזור הירח הנשי ועוד.
שימושים קולינריים: אחד השימושים הנפוצים ביותר כיום ברשאד הוא הכנת נבטים, אך בדומה לירוקים נוספים, הוא יהיה נהדר גם טרי בסלט או בכריך.
מתכון לסלט רשאד ותפוחים:
מצרכים:
1 תפוח פינק ליידי עם הקליפה חצויים ופרוסים דק
צרור עלי רשד
½ כוס אגוזי לוז קלויים
כוס עלי טאט סוי
מיץ מחצי לימון
1 כפית חרדל
¼ כוס שמן זית
כפית סילאן או מייפל
מלח
פלפל
אופן ההכנה: שמים את כל חומרי הסלט בקערה. בקערה נפרדת או צנצנת מערבבים את חומרי הרוטב.
יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב.
טיפים לגידול טוב:בדומה לירוקים נוספים גם את הראשד צריך לקטוף לעתים יחסית קרובות על מנת לתת לעלים להתחדש. עוד על שיטת קטיף לירוקים, בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.