סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: חורף
משפחה: סילקיים
ארץ מוצא: מערב אסיה ומערב הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 15 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 15
יח' זרעים במגש הנבטה**: מומלץ לזרוע ישירות באדמה
אופן הקטיף: איך יודעים שהסלק מוכן? חופרים קצת מסביב לראש ורואים לאיזה גודל הגיע. מושכים את הסלק בנחישות מהאדמה.
ערכים תזונתיים: צריכת סלק עוזרת לשיפור המערכת החיסונית ומצב הרוח, מסייעת במניעת מחלות לב ויש האומרים ששתיית מיץ סלק תעזור לדם שלכם לזרום טוב יותר אל המוח.
שימושים קולינריים: שמכינים את הסלק לבישול כדאי להשאיר 3 ס"מ מהגבעול ובשורש לא לגעת בכלל. לא קולפים ולא חותכים את גוף הסלק לפני הבישול! מומלץ לאפות בתנור/ לאדות ולשלב בסלטים, חמוצים ושייקים בריאותיים. אם יש לכם סלקים צבעוניים נוספים, אפשר לפרוס דק ולהכין קרפצ'יו סלק צבעוני.
מתכון לסלט קריספי:
מצרכים:
2 סלקים צהובים טריים חתוכים למקלות
חצי כרוב לבן קצוץ דק
2 קולורבי חתוכים למקלות
2 גזרים חתוכים למקלות
מלח
פלפל
שמן זית
לימון
אופן ההכנה: שמים את כל הירקות בקערה, מתבלים, מערבבים ומגישים.
טיפים לגידול טוב: בגלל שאת זרעי הסלק זורעים ישירות באדמה ולא מנביטים, לעתים קורה מצב בו נצטרך לדלל חלק מהצמחים. עוד על זריעה באדמה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.