סוגי צמחים
טיפול ומקור הזרעים
אמצעי גידול
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: הודו
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת סכין או מזמרה חותכים את החיבור בין המלפפון לגבעול. קוטפים בגודל של אצבע וחצי.
ערכים תזונתיים: המלפפון דל בקלוריות, עשיר בויטמין K ובנוגדי חימצון שתפקידם למנוע הצטברות של רדיקלים חופשיים מזיקים.
שימושים קולינריים: המלפפון תורבת בהודו בערך לפני 3000 שנה והגיע לאיזורנו יחד עם סוחרים שהיו בדרכם למקומות אחרים. המלפפון הוא אחד מהירקות האהובים בישראל וטעמו ניתן לו בזכות כך שהוא נקטף בעודו בוסר. אפשר לאכול אותו נא או לכבוש אותו במלח או בחומץ.
מתכון לסלט יווני טבעוני:
מצרכים:
3 מלפפונים פרוסים
2 עגבניות חתוכות גס
1 פלפל ירוק חתוך גס
1 בצל סגול חתוך לקשתות
1 חבילה גבינת פטה טבעונית
אורגנו מיובש
שמן זית
מלח
פלפל
לימון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הירקות וה"פטה" בקערה ומתבלים במלח, שמן זית, פלפל לימון ואורגנו. על הירקות להיות טריים ואת הסלט אוכלים מיד.
טיפים לגידול טוב: מלפפון השטח מטפס ולכן זקוק להדלייה. שיטות להכנת תשתית הדלייה ניתן לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.