חנות זרעים
זרעי בזיליקום תאילנדי
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – ספטמבר
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-50
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: בזיליקום, גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: הרליוום, זרעי בזיל תאילנדי, זרעי קיץ, זרעי ריחן, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: שפתניים
ארץ מוצא: הודו
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 10 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 6
יח' זרעים במגש הנבטה**: 3
אופן הקטיף: ככל שנקטוף יותר עלים כך הצמיחה תגבר ויצמחו יותר עלים חדשים. כדאי לקטוף כל כמה ימים כמות קטנה או פעם בשבוע- שבועיים כמות גדולה יותר ומקפידים לבחור את העלים הגדלים מעל ההתפצלות בגבעול.
ערכים תזונתיים: הבזיליקום מכיל כמות גדולה של שמנים אתריים שמיצויים עוזר בהפחתת סטרס, בחיזוק מערכת החיסון ובהפחתת לחץ הדם. בתזונת האיירוודה ההודית נטען כי עלי הבזיליקום מעכבים את תהליך ההזדקנות.
שימושים קולינריים: בזיליקום עם טעם מתקתק ואניסי שנפוץ במיוחד במטבחי תאילנד שם אוכלים אותו במרקים חריפים, תבשילי קארי ובמאכלי ים.
מתכון לפאד קפאו צמחוני:
מצרכים:
200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס עלי בזיליקום תאילנדי
שמן קנולה
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף קצוץ
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
רוטב סויה
2 כפות סוכר
שמן שומשום
כוסברה קצוצהאופן ההכנה:
מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים פלפל חריף, שום וג'ינג'ר.
מוספים את קוביות הטופו וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתרכך.
מוסיפים את הסוכר, רוטב הסויה ושמן השומשום ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את הבזיליקום התאילנדי ומורידים מהאש. מגישים עם אורז לבן ומפזרים מעל כוסברה קצוצה.
טיפים לגידול טוב: מומלץ לגזום את הפרחים כשהם מתחילים לבצבץ משום שם מאטים את קצב הצמיחה ומשנים את טעם העלים. הבזיליקום גדל מצויין גם בעציצים ובאדנית. עוד על גידול בעציצים אפשר לצפות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.זרעי קיץ של בזיליקום בניחוח קינמון