חנות זרעים
זרעי אפונת שלג – זרעי אפונה סינית – פתוחה
₪12.00
עונת זריעה: אוקטובר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-30
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: אפונה, גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום. תגית: אפונת שלג, גינת ירק, זרעי אפונת שלג, זרעי חורף.
-
עונה: חורף
משפחה: קטניות
ארץ מוצא: הולנד
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית ,עציץ ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 5 ס"מ
מרווח בין שורות: 30
יח' מסביב לטפטפת*: 3
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: באפונת שלג אוכלים רק את התרמיל ולכן קוטפים כאשר האפונים שבפנים עדיין קטנטנים.
ערכים תזונתיים: אפונת השלג היא מקור מצויין לויטמינים מסוג C ו-A, ברזל וסיבים תזונתיים.
שימושים קולינריים: אפונה שלג או אפונה סינית מהגינה היא אחד מהדברים הטעימים שיש. אוכלים את התרמילים עם הקליפה לפני שהגרעינים מתפתחים והיא טעימה טרייה, מוקפצת ברוטב אסיאתי ומאודה.
מתכון לאפונת שלג מוקפצת:
מצרכים:
אפונת שלג ללא הסיב המרכזי
סלסלת פטריות שמפיניון חצויות
2 שיני שום כתושות
1 כף רוטב סויה
פלפל
שמן זיתאופן ההכנה: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מתרככות מעט ומגירות נוזלים. מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים עוד מספר שניות (האפונה עדיין לא צריכה להתרכך). מתבלים בפלפל ורוטב סויה, מכסים את הסיר ונותנים לאפונה להתבשל עוד דקה שתיים. מכבים את האש ומגישים.
טיפים לגידול טוב: אפונת שלג היא אחד הגידולים המהנים בגינת החורף. הזן ה"פתוח" מניב תרמילים קטנים ופחות מתוקים מאלו שנמכרים בשווקים. אם לא מגדלים במקביל כמה זנים של אפונה, אפשר לשמור את הזרעים מעונה לעונה. הצמח מטפס עד לגובה של מטר אחד, ומומלץ להתקין לצמחים גדר או חוטים לטפס עליהם. בסרטון הבא מתן מסביר כיצד לעשות זאת. צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.