חנות זרעים
זרעי עגבנייה שרי – גדול
₪12.00
עונת זריעה: מרץ – אוגוסט
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-20
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, עגבנייה. תגית: זרעי עגבניות, זרעי עגבנייה, זרעי קיץ, זרעים אורגניים, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: סולניים
ארץ מוצא: אמריקה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 50 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1/2 או 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת היד או בעזרת מזמרה קוטפים בעדינות את הפרי כשהוא הופך מירוק לאדום.
ערכים תזונתיים: העגבניות עשירות מאוד בוויטמין C ובנוגד החימצון ליקופן. הליקופן תורם לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מגן ממחלות כמו סרטן, קטרט וטרשת עורקים ועוזר בבלימת הזדקנות העור.
שימושים קולינריים: מקור העגבניה הוא במקסיקו של ימינו, אך בגלל מאפייניה הייחודיים היא הפכה למצרך בסיסי בהרבה ממטבחי העולם. היא מהווה בסיס לשלל תבשילים, מרקים, סלטים ומאפים ואת עגבניית השרי אפשר וכדאי גם לאכול בשלמותה כנשנוש.
מתכון למרק עגבניות שרי:
מצרכים:
חצי קילו עגבניות שרי גדול
1 בצל חתוך גס
5 שיני שום קצוצות
שמן זית
ליטר וחצי מים/ ציר ירקות
1 קופסה רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
עלי בזיליקום
חצי כוס אורזאופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומסדרים את עגבניות השרי על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
בוזקים שמן זית, מלח ופלפל וצולים את העגבניות בתנור עד שהן נצלות היטב. בינתיים מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ועלי בזיליקום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות הצלויות ומועכים קלות עם כף עץ. מוסיפים את הרסק והמים/ ציר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים אורז ומבשלים עוד 10 דקות עד שהאורז מוכן.
טיפים לגידול טוב: כשעגבניה נהפכת מירוקה לאדומה זוהי הדרך של הטבע לסמן לנו- בואו תאכלו אותי אני מוכנה! עוד על משפחת הסולניים תוכלו לראות כאן:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.