חנות זרעים
זרעי מנגולד
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: האבקה פתוחה
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ-105
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, מנגולד. תגית: גינת ירק, זרעי חורף, זרעי מנגולד, מנגולד.
-
עונה: חורף
משפחה: סלקיים
ארץ מוצא: אגן הים התיכון
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, מערכת הידרופונית ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 0.5 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: גוזמים את העלים בעזרת מזמרה או מספריים ומשאירים מקום להתחדשות.
ערכים תזונתיים: המנגולד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים מסוג K ו-A בנוסף למינרל חשוב בשם ניטרט, שעוזר לאזן את לחץ הדם בגוף.
שימושים קולינריים: המנגולד הוא קרוב משפחה של הסלק וסביר להניח ששניהם צאצאים של סלק הבר שהיה נפוץ באיזור הים התיכון. עלי המנגולד בשרניים וטעימים ואפשר להכין מהם ממולאים, להקפיץ עם עוד ירוקים, מאפים ועוד. את החלק הלבן אפשר להקפיץ עם עוד ירקות או לשמור לציר ירקות נפלא.
מתכון לקציצות מנגולד:
מצרכים:
20 עלי מנגולד ללא החלק הלבן קצוצים דק
½ כוס קוואקר או קמח
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
1 כפית כמון
שמן זית
שמן קנולהאופן ההכנה: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את שיני השום. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים עד שהוא מגיר נוזלים ומאבד מנפחו. מעבירים למסננת ולוחצים על המנגולד בכדי להוציא את כל הנוזלים. מצננים מעט.
שמים בקערה את המנגולד יחד עם שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים קצת קוואקר או קמח ומעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים שמן במחבת נוספת ומטגנים את הקציצות עד הזהבה, או לחלופין אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות על נייר אפייה משומן היטב, עד הזהבה.טיפים לגידול טוב: את המנגולד כדאי לקטוף בזמן, מכיון שהעלים ממשיכים לגדול ויכולים להגיע למימדים גדולים מאוד. עוד על מנגולד ומשפחת הסילקיים בסרטון הבא:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.