חנות זרעים
זרעי מלפפון חממה קיצי
₪20.00
עונת זריעה: מרץ-יוני, ספטמבר
מקור: מכלוא
טיפול: לא מחוטא
זרעים באריזה: כ- 20
מחיר: 20 שקלים
קטגוריות: גידולי קיץ, זרעי מכלוא, זרעי פרימיום, זרעים אורגניים, מלפפון. תגית: זרעי ירקות, זרעי ירקות קיץ, זרעי מלפפון, זרעי קיץ, ירוק משתלה אורגנית.
-
עונה: גידולי קיץ
משפחה: דלועים
ארץ מוצא: הודו
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, עציץ, ואדנית. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 70 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת סכין או מזמרה חותכים את החיבור בין המלפפון לגבעול. קוטפים בגודל של אצבע וחצי.
ערכים תזונתיים: המלפפון דל בקלוריות, עשיר בויטמין K ובנוגדי חימצון שתפקידם למנוע הצטברות של רדיקלים חופשיים מזיקים.
שימושים קולינריים: המלפפון תורבת בהודו בערך לפני 3000 שנה והגיע לאיזורנו יחד עם סוחרים שהיו בדרכם למקומות אחרים. המלפפון הוא אחד מהירקות האהובים בישראל וטעמו ניתן לו בזכות כך שהוא נקטף בעודו בוסר. אפשר לאכול אותו נא או לכבוש אותו במלח או בחומץ.
מתכון לסלט מלפפונים אסיאתי:
מצרכים:
4 מלפפונים
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים
פלפל צ'ילי פרוס
3 כפות שומשום קלוי
3 כפות רוטב סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
חומץ אורז
שמן שומשום
סוכר חוםאופן ההכנה:
חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את החצאים. שמים בקערה ומוסיפים את הצ'ילי והבצל הירוק.
קולים את השומשום במחבת ללא שמן ומוסיפים גם אותו. בצנצנת מערבבים סויה, ג'ינג'ר, חומץ אורז, שמן שומשום וסוכר. שופכים מעל הירקות ומערבבים.
טיפים לגידול טוב: מלפפון המיועד לחממות או לבתי רשת, גם כגידול חורף וגם כגידול קיץ. זן זה הוא מזני המלפפון הפרתנוקרפי, מה שאומר שהוא מפרה את עצמו ואינו זקוק להפריה ידנית או על ידי דבורים. תכונה זו הופכת אותו למתאים גם למרפסות גבוהות ומבנים סגורים, לכן ניתן גם לגדלו בעציצים במרפסת. לעוד מידע על גידול בעציצים צפו:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.