זרעי גומן קייל אתיופי
זרעי גומן קייל אתיופי
₪12.00
עונת זריעה: ספטמבר – מרץ
מקור: הרלום
טיפול: אורגני
זרעים באריזה: כ-60
מחיר: 12 שקלים
קטגוריות: גידולי חורף, זרעים אורגניים, זרעים פתוחים, זרעי מורשת / הרלום, קייל. תגיות: גומן, גינת ירק, זרעי חורף, זרעי קייל, קייל אתיופי.
-
עונה: חורף
משפחה: מצליבים
ארץ מוצא: אתיופיה
שיטת גידול: מתאים לגינת ירק אורגנית, גידול הידרופוני, אדנית ירקות ועציץ. למאמר בנושא גידול שתילי ירקות אורגניים לגינת הירק לחצו כאן
עומק זריעה: 1 ס"מ
מרווחי זריעה: 30 ס"מ
מרווח בין שורות: 30 ס"מ
יח' מסביב לטפטפת*: 1
יח' זרעים במגש הנבטה**: 1
אופן הקטיף: בעזרת הידיים או מזמרה קוטפים את העלים מהחוץ לפנים.
ערכים תזונתיים: הויטמינים שמככבים בגומן הם ויטמין A וויטמין C שמחזקים את המערכת החיסונית ואת הגוף.
שימושים קולינריים: הקייל האתיופי או ה"גומן", נקרא כך בעקבות מנת הגומן המפורסמת מהמטבח האתיופי שמורכבת מהרבה ירוקים ומוגשת לצד אינג'רה. באתיופיה נהוג להשתמש גם בעלים וגם בזרעים כשמהזרעים נהוג להכין חרדל ומהעלים תבשיל גומן.
מתכון לתבשיל גומן אתיופי:
מצרכים:
250 גרם קייל אתיופי גומן חתוך לרצועות
3 כפות שמן
כפית וחצי ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום קצוצות
בצל אחד חתוך לרצועות
כפית פפריקה מעושנת
כפית כוסברה יבשה
כפית כמון
פלפל חריף פרוס
לימוןאופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת רחבה. מוספים בצל, שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף וקייל ומקפיצים מספר דקות עד שהקייל מתרכך. נזהרים שלא לשרוף!
מוסיפים את התבלינים והלימון ומבשלים עוד 2 דקות. מגישים!
טיפים לגידול טוב: יש לקטוף בעדינות את העלים ולהשאיר מקום לצמיחה מחדש. אוהבים גומן אתיופי אורגני אבל אין לכם גינה? מתן מלמד עוד שיטה לגידול ירקות:
*כמות זרעים מומלצת סביב טפטפת במרוחים של 30 ס"מ בין טפטפות (צינור טפטפות סטנדרטי), או בריבוע של 30 ס"מ על 30 ס"מ בגינה ללא תשתית טפטפות.
**כמות זרעים מומלצת לתא במגש שתילה- מתאים לרוב גדלי המגשים הקיימים.